Veel publiek bij Hakseldag 2019

Hakselploeg 7 is vanmorgen rond 11.00 uur op authentieke wijze gestart met het hakselen van mais op een perceel aan de Twikkelerweg in Markelo. De Hakseldag 2019 trekt veel publiek door oud en jong die gericht komen om een kijkje te nemen tussen het materieel uit vroeger tijden. Met een drone in lucht en veel camera’s in de aanslag blijkt het authentieke oogsten van de mais dan ook een mooi tafereeltje voor prachtige beelden die worden vastgelegd.

Tijdens het proefdraaien gisteren liep een hakselaar vast. Maar de vele handige handjes onder het team achter Hakselploeg 7 wist de hakselaar gisteravond om 22.00 uur weer draaiende te krijgen. Vanmorgen aan de start waren er dan ook geen problemen en verliep het allemaal vlekkeloos. Met het plaatsen van bewegwijzering richting een speciale parkeerweide wordt de zandweg vrij gehouden en verloopt het aan- en afrijden met het materieel zo veilig mogelijk. Met een koel drankje in de hand is het op deze zonovergoten herfstdag genieten aan de Twikkelerweg van het enthousiasme van Hakselploeg 7, die met veel liefde voor de oude machines zorgen dat een mooie traditie behouden blijft.

Onze fotograaf Marian Waanders wist vanmorgen al prachtige beelden vast te leggen. Een kleine impressie is onder het bericht geplaatst. De hele reportage van Marian is in de loop van de middag online te bekijken.