Zondag Hakseldag met oude machines

Aan de Twikkelerweg staat zondag vanaf 11.00 uur Hakselploeg 7 weer paraat voor haar jaarlijkse Hakseldag. Met de zesde editie is het een nieuwe traditie in het maishakselseizoen. Hakselploeg 7 begint zondag naast het Finspark Herikerberg aan de Driebelterweg met het hakselen van de mais met oude hakselaars en tractoren. Zo zijn er onder meer een Fox 3 rijer, een Fox 4 rijer en een paar 1 rijers aan het werk te zien. De kuil zal worden gemaakt bij de familie Hargeerds aan de Twikkelerweg. De Hakseldag trekt jaarlijks veel liefhebbers, die het oude materieel in bedrijf willen zien waarvoor het ooit bedoeld was. Ook de diverse kippers en silagewagens, die de gehakselde mais naar de kuil rijden kunnen elk jaar op veel waardering van het publiek rekenen. In de weide naast het perceel is het mogelijk om de auto’s te parkeren zodat de zandweg vrij blijft en goed toegankelijk voor het materieel van Hakselploeg 7.