Fokveedag viert 80e editie

Het belooft morgen een mooie septemberdag te worden. Voor de Fokveedag betekent dat, dat zij zoals het er nu naar uit ziet hun 80e editie onder een stralend herfstzonnetje kunnen vieren. Na twee afgelaste edities die traditioneel in de maand juli gepland staan maar door de extreme weersomstandigheden geen doorgang konden vinden werd besloten om het evenement te verplaatsen naar 21 september. Ditmaal niet op de bekende locatie naast Herberg de Pot maar op de weide naast De Haverkamp. Vanaf 7 uur zullen de veehouders dan ook af en aan rijden om hun vee naar het terrein te verplaatsen en in gereedheid te brengen. De voorbereidingen zoals het wassen en scheren van de koeien is al gestart maar op de weide van De Haverkamp zullen de laatste puntjes op de i worden gezet. De organisatie heeft 66 dieren ingeschreven voor de keuringen in diverse categorieën. Niet alleen koeien worden deze dag gekeurd ook de keuringen van de kalfjes worden in een aparte ring gepresenteerd aan een vakkundige jury. Dit levert altijd prachtige indrukken op wanneer de jongste jeugd met hun kalfje door de ring loopt. De keuringen op het terrein van de Fokveedag bij De Haverkamp starten morgen om 9.30 uur. De organisatie verwacht rond 14.00 uur het defilé af te kunnen nemen.