SC Markelo wint eerste wedstrijd Tukker Cup

20070812 logoscmarkeloSportclub Markelo is vanavond goed van start gegaan met de eerste poulewedstrijd in de strijd om de TCPM Tukker Cup 2019/2020. In Wierden namen de zwart-witten het op tegen SVZW. Deze club die uitkomt in de eerste klasse op zaterdag speelde niet met het eerste elftal, maar maakte gebruik van veel spelers uit het tweede en de A-jeugd. Bij Markelo maakten Hein Pinkert en Sam Warmelink uit de A-jeugd onderdeel uit van de selectie, evenals Martijn Klein Kranenberg uit het tweede elftal. Sportclub Markelo kwam door een eigen goal van de thuisploeg na een kwartier op voorsprong, even later maakte Steven Bloemen de 0-2. Dat was ook de ruststand vanavond, waarbij de thuisploeg in het laatste kwartier van de eerste helft iets meer in de wedstrijd kwam. “We begonnen goed aan de wedstrijd. Het eerste half uur speelden we een wereldpot,” aldus elftalleider Peter Stokkers terugkijkend op de avond, die in de tweede helft uitliep op een 2-6 overwinning voor Sportclub Markelo.

In de tweede helft was het al na 3 minuten raak. Mickey Slotman, die afgelopen weekend zijn tweede plek in het NK karten veilig wist te stellen, tikte de 0-3 binnen. Nog geen minuut later kwam SVZW op 1-3 door een misverstand achterin bij Sportclub Markelo. Dankzij treffers van Ton Jansen en Bjorn Groot Roessink liep Markelo uit naar 1-5. Een verdekt schot van SVZW werd door iedereen gemist en de bal verdween vervolgens in de verre hoek. Mickey Slotman zorgde met de 2-6 voor het slotakkoord.

Peter Stokkers heeft vertrouwen in de volgende poulewedstrijd op 8 oktober thuis tegen Barbaros. “Zeker als we het spel van vanavond kunnen laten zien,” besluit de elftalleider.