Mickey Slotman tweede bij NK Karten

Karter Mickey Slotman is afgelopen weekend knap tweede geworden in het NK karten 2019 in de klasse X30 Super Shifter. Voor het kampioenschap zelf kwam de Markeloër net 1 puntje tekort. Op het kartcircuit Pottendijk in Emmen werden afgelopen weekend de laatste 2 wedstrijden verreden in het kampioenschap. Mickey, uitkomend voor het Delré Racing Team, had voorafgaand aan dit weekend 17 punten achterstand op de Belg Sam Claes. Winnen was een must, waarbij Sam Claes punten moest laten liggen. Het eerste lukte met ruime overmacht, maar de overige deelnemers waren niet sterk genoeg om Sam Claes van de tweede plek te houden. Hierdoor kwam Mickey op 372 punten en Sam Claes op 373 punten. Dankzij de tweede plek op het NK heeft Mickey zich rechtstreeks weten te plaatsen voor het WK in Lemans, waar hij in 2017 derde wist te worden.