Derde plaats voor Mickey Slotman in Le Mans

Mickey Slotman heeft de derde plaats gehad op het WK karten in Le Mans. Na een jaar hard werken is het hem tijdens het WK van 9 tot en met 15 oktober gelukt om hier op het podium te eindigen. Het weekend voor de race werden de vrije trainingen verreden. Slotman probeerde tijdens deze trainingen voldoende goede banden over te houden voor de vier kwalificatieraces en de pre finale, zodat hij in de finale op nieuwe banden zou kunnen starten.

Na een voorzichtige kwalificatie kwam de Markeloër niet verder dan een 14e tijd. Om een goede startpositie in de finale te kunnen halen, moest er beter gereden worden. Na een viertal goed gereden heats lukte het Mickey respectievelijk een 9e, 10e, 12e en 9e plek te halen. Dit was goed genoeg voor een 9e startpositie in de prefinale. In de prefinale presteerde Mickey uitstekend en eindigde op een 5e startpositie voor de finale, een uitgangspositie waar hij zeer tevreden mee was. Uiteindelijk was het dan tijd voor de finale: een kwestie van alles of niets. Het werd een uiterst spannende race, waarbij de laatste bocht bepalend was. Met een verschil van maar 0,06 seconden op de finishlijn kwam Mickey als 4e over de finish. De valse start van een directe concurrent werd bestraft met 5 seconden, waardoor Mickey dus op het podium terecht kwam.