Sportclub Markelo wint van Nieuw Heeten

Na de nipte 3-2 nederlaag op bezoek bij Borne speelde Sportclub Markelo vandaag zijn tweede bekerwedstrijd, thuis tegen Nieuw-Heeten. De thuisploeg begon goed aan de wedstrijd en kreeg via Jordie Vagevuur de kans om op voorsprong te komen, maar zijn schot belandde in het zijnet. In het restant van de eerste helft nam Nieuw Heeten het heft in handen en werd het spel van de thuisploeg slordiger. Tot grote kansen kwamen beide ploegen echter niet en zo werd het publiek aan de Endemansdijk alles behalve verwend.

Na rust begonnen de Markeloërs weer sterk en had Björn Groot Roessink de kans om de 1-0 binnen te glijden, maar ook zijn inzet werd gekeerd. In de 62e minuut was het dan eindelijk raak. Roland Stege zette met een prima pass Steven Bloemen alleen voor keeper, die vervolgens de bal beheerst wist binnen te schuiven. Niet veel later weet Nick Pinkert de 1-1 te voorkomen, door een inzet van Nieuw Heeten van de lijn te halen.
In het vervolg van de wedstrijd vergeet Sportclub Markelo de score uit te bouwen en wordt uiteindelijk de 1-0 voorsprong over de streep getrokken.

Aanstaande dinsdag speelt Sportclub Markelo de eerste wedstrijd in de Tukker-Cup. De ploeg van trainer Rutger Kats speelt dan uit bij SVZW in Wierden, dat uitkomt in de zaterdag eerste klasse. De aftrap is om 20.00 uur. Overige tegenstanders in de poule fase van de Tukker-Cup zijn Barbaros en AVC Heracles.