Ook veel ooievaars in de Dijkerhoek

In Markelo worden de laatste tijd steeds meer ooievaars gesignaleerd. Afgelopen week nog streek een grote kolonie neer in de buurtschap Herike-Elsen. Maar ook in de Dijkerhoek is het een komen en gaan van deze dieren. Met name op de wagenbouwlocatie aan de Larenseweg 1 worden de laatste weken reuzevarianten van de stork gezien. Grote kans dat het te maken heeft met het onderwerp van de wagen van deze buurt. De Dijkerhoek doet dit jaar namelijk mee met ‘Bakerpraatjes’. Vroeger had elk dorp bakers, eigenlijk een soort van kraamverzorgster, die de vroedvrouwen begeleide bij de bevallingen. De praatjes die deze ongeschoolde vrouwen verkondigden, waren vaak onjuiste beweringen die met de zwangerschap en bevalling te maken hadden. Meestal gingen deze beweringen over het geslacht van het kind, maar ook ‘Kinderen worden door de ooievaar gebracht’ is een bakerpraatje. Voordat de wagenbouwers dit jaar konden beginnen, moest eerst de stuurinrichting van de wagen worden gerepareerd. Dat betekende dat de eerste bouwers begin juni al bezig waren, om de gehuurde wagen van de PJGO, te herstellen. Van bouwstress is geen sprake bij de Dijkerhoek, want op piekavonden zijn ruim 20 bouwers aanwezig, waarbij heel veel jeugd de handen uit de mouwen steekt en eigenlijk alles volgens plan verloopt. Met name de prachtige loopgroep voor de wagen zal volgende week zondag de buurt veel applaus doen opleveren. Op de vraag of er met alle ooievaars in de buurt binnenkort een babyboom in de Dijkerhoek valt te verwachten, doen de bewoners het stilzwijgen. Toch wordt de eerste baby in de buurt over enkele maanden al verwacht… en toeval of niet, zal dit zijn, aan de overkant van de bouwlocatie bij Mark en Leonie Stokreef…