Ooievaars massaal geland in Plashoek

In de Plashoek zijn vanmiddag een groot aantal ooievaars geland. Ooggetuigen telden er vanmiddag maar liefst 50 in een weiland in de Markelose buurtschap. “Bijna ongelofelijk maar echt waar”, reageerde een buurtbewoner. Bij de familie Rauwers aan de Holtdijk landden een flink aantal ooievaars op het dak van van de woning om te genieten van het uitzicht en wellicht om uit te kijken naar een mogelijke prooi zoals een muis. 

De ooievaar wordt in de traditie en taal dikwijls genoemd. Zo betekende vroeger ‘het ooievaartje halen’ als verpleegkundige de aantekening voor kraamverpleging behalen. Op het bijbehorende insigne staat een ooievaar. Maar de uitspraak “ze verwachten de ooievaar” waarmee de komst van een baby wordt aangekondigd, is er een die ook nu nog  gebruikt wordt.