Dorpsfeest meut de wagenbouwers

Al weken wordt er  door de wagenbouwers in de verschillende buurten en vriendengroepen hard gewerkt aan de bouw van de optochtwagens. Gisteravond heeft de optochtcommissie samen met het dagelijks bestuur van Dorpsfeest Markelo en twee leden van brandweervereniging Markelo een eerste ‘meutavond’ georganiseerd. Zo worden tijdens drie momenten alle wagenbouwers van de themawagens, vrije wagens en de loopgroepen bezocht om hen in de laatste week voor het Dorpsfeest nog eens extra, een hart onder de riem te steken.

Ook dit jaar blijkt het enthousiasme groot bij de wagenbouwers maar zoals elk jaar moet er ook nu, in de laatste week bij veel optochtwagens nog veel gebeuren. Samen met de brandweer wordt gekeken naar de veiligheid met betrekking tot de optochtwagen en wordt een checklist doorgenomen. “We proberen zoveel als mogelijk mee te denken met de wagenbouwers en onze ervaring te delen waardoor risico’s zoveel als mogelijk in de kiem worden gesmoord”, legt Richard Landuwer uit. De Optochtcommissie wordt elk jaar naar volle tevredenheid ondersteund door Brandweervereniging Markelo in de voorbereiding, maar ook tijdens de optocht zodat deze op zondagmiddag 25 augustus goed georganiseerd kan verlopen door de Markelose straten.

Tijdens de optocht is er ook een promowagen van het Markelo’s Mannenkoor te zien. Deze wagen doet mee zonder mededinging in de prijsuitreiking en is louter bedoeld om het Markelo’s Mannenkoor extra uit te lichten. De meutgroep werd gisteravond dan ook al enthousiast getrakteerd op een spontane demonstratie van deze promowagen, die onmiddellijk doet denken aan Venetië. Verantwoordelijk voor het ontwerp is Willem Niessink die tot in detail deze optochtwagen heeft ontworpen.

Dit jaar zullen twee loopgroepen deelnemen aan de optocht. Zowel ‘Elsenerbroek’ als ‘de jeugd uit Stokkum’ kunnen op deze manier toch onderdeel uitmaken van de Markelose optocht maar zonder optochtwagen. De Optochtcommissie heeft voor deze mogelijkheid gekozen om de buurten waar het bouwen wat lastig is toch een kans te bieden om deel te nemen.

Foto’s van het meutmoment zijn online te bekijken.