Beusbergen- The Addams Family

Met de titel ‘Rattenplaag op het Kaasplein’ openden we gisteren het eerste bericht met betrekking tot alle wagenbouwers die op dit moment hard bezig zijn om alles op tijd af te krijgen voor de grote allegorische optocht. Een bezoekje aan de bouwlocaties levert een kijkje op in de  ‘keukens’ van de wagenbouwers. Vandaag zijn we bij de buurt Beusbergen. Met het thema ‘Broodje aap’ konden de wagenbouwers van Beusbergen in eerste instantie maar moeilijk uit de voeten. Uiteindelijk werd gekozen voor het uitbeelden van The Addams family en daarmee grijpt de buurt eigenlijk terug naar een beproefde formule uit 2011. Toen behaalde Beusbergen de eerste plaats met het onderwerp ‘Thriller’. De zombies keren dus weer terug op en rond de wagen. The Addams Family is een satirische versie van het ideale Amerikaanse gezin. Het kent zijn oorsprong in de jaren dertig, toen het begon als stripverhaal in de krant The New Yorker. Als voorbereiding op het bouwen werd door de buurt de filmversie bekeken op de huidige bouwlocatie. Dat is voor het tweede jaar op rij het onderkomen van de familie Knopers aan de Roosdomsweg. Want hoewel de buurt beschikt over een eigen Romney loods, was er geen plek in de buurt van Beusbergen, waar deze kon worden opgebouwd en dus zijn de wagenbouwers maar wat blij met de enorme gastvrijheid van de familie Knopers. Een bijkomend voordeel is nu dat de buurt op de zondag van de optocht geen lange reis naar de startopstelling hoeft te maken, maar op enkele meters na, al op de juiste plek staat. De buurt ligt met het bouwen van de optochtwagen op schema en lijkt daardoor tijdig klaar te zijn voor de optocht. The Adams family zal zijn opwachting maken in de straten van Markelo. Een speciale rol is hierbij weggelegd voor Henri Wittenberg die rol van ‘Lurch’, de bekende butler van de familie, voor zijn rekening neemt.