Rattenplaag op het Kaasplein

‘Een heuse plaag van Ratten op het Kaasplein in Markelo. De knaagdieren hebben zelfs al bezit genomen van het pretpark welke in 2025 op de locatie van de voormalige zuivelfabriek in Markelo werd neergezet’. Deze tekst zou volgens de wagenbouwers van de Molen-/Prinsessenbuurt zomaar een artikel kunnen zijn uit een krant in 2040. De wagenbouwers willen met het gekozen thema uitdragen weinig vertrouwen te hebben in de huidige ontwikkelingen wat betreft dit plein. En daarmee voldoet de buurt prima aan het centrale thema van de themawagens in 2019, ‘Broodje Aap’. Toch duurde het lang voordat er uiteindelijk een definitief onderwerp werd gekozen. Er waren heel veel ideeën, en dat maakte het lastig om te kiezen. De buurt, die vorig jaar vanwege droeve omstandigheden afzag van deelname, is blij om dit jaar weer mee te gaan doen. Bovendien is het de tiende wagen die de Molenbuurt en Prinsessenbuurt samen gaan bouwen en dat maakt de deelname dit jaar toch wel speciaal. Wat betreft de muzikale omlijsting tijdens de optocht, wordt er achter de schermen hard gewerkt aan een speciaal geschreven nummer. De buurt zocht hiervoor contact met Gorenaar Paul Schabbink, die deze uitdaging graag aanging.