Gelegenheidsband steunt OkDetNog

In de weken voor het Dorpsfeest Markelo bereidt menig Markeloër zich voor op het laatste volle weekend van augustus. Zo worden er in veel buurten en door vriendengroepen optochtwagens gebouwd maar zijn er bijvoorbeeld ook Markeloërs bezig om achter de schermen een gezellig programma op te stellen voor het Frühshoppen op de zondagmorgen in de tent. De planning waarop alle vrijwilligers een taak hebben tijdens het Dorpsfeest wordt voorbereid en afspraken worden vastgelegd. Het is maar een topje van de vele activiteiten die in het teken staan van het Dorpsfeest Markelo.

Maar er worden ook nieuwe initiatieven ontwikkeld. Zo werden vorig jaar in de tent al de eerste contacten gelegd voor een nieuwe bijdrage aan het feest. Drie Markeloërs maakten de afspraak om met elkaar op het podium te willen gaan staan om de zo typische Markelose saamhorigheid in de tent tot een ongekend hoogtepunt te laten komen. Het idee en de wil waren er en op korte termijn wist het trio zelfs een sterke muzikale gelegenheidsband om zich heen te verzamelen. “We hebben het ‘kunstje’ dat MutDetNoe vele jaren toepaste in ons achterhoofd, en zullen dit zeker gebruiken om OkDetNog met donder en geweld te presenteren op vrijdag 23 augustus in de feesttent”, vertelt een van de leden van OkDetNog met een dikke grijns op zijn gezicht.

Wat in ieder geval meer dan zeker is dat het aan de rijke muzikale ervaring van Eric Dollekamp, Hans Steen, Jan Warmelink, Gerben Maas en René Scholten zeker niet zal gaan liggen. Met deze gelegenheidsband achter zich weet het Markelose trio zich gesterkt en zijn ze verzekerd van een meer dan goede basis voor een krachtig optreden op het podium vrijdagavond tijdens de Maarkelse Meutoamd in de tent.