Joke Kottelenberg genomineerd

De Markelose Joke Kottelenberg is door haar collega melkveehouders van Friesland Campina aangewezen als Ambassadeur van de maand. Eerder werd de zeer enthousiaste boerin al uitgeroepen tot boerenambassadeur van Team Agro NL. Friesland Campina kent veel leden, die ieder op zijn of haar eigen manier, op een positieve manier de verbinding met de samenleving aan gaan. Joke Kottelenberg, de Twentse Boerin deelt bijna dagelijkse in woord en beeld via berichten op Facebook haar leven en werk op en rondom de boerderij aan de Stokkumervlierweg in Markelo. Joke zet zich vol enthousiasme en overgave in voor een positief beeld van de agrarische sector. “Ik ben er trots op om boerin te zijn. De sector is het waard om positief in het daglicht te staan. We staan tenslotte aan de basis van de voedselvoorziening voor de hele wereld. Daar werken we hard voor, maar dat wordt niet door iedereen gezien of gewaardeerd. Door het eerlijke, pure verhaal te vertellen en te laten zien, kweek je begrip. Negatief sentiment ontstaat vaak door onwetendheid. Mijn aanwezigheid op sociale media ligt in het verlengde van mijn functie als ambassadeur van Team Agro NL voor Overijssel”, vertelt Joke. 

Daarnaast is Joke ook een actief educatie boerin. Zij ontvangt ruim veertig klassen op de boerderij voor een boerderij les. Ook volwassenen zijn van harte welkom voor een echte ‘Boerderij Beleving’. Aanstaande dinsdag wordt Tour de Boer Markelo georganiseerd. Ook hier is Joke een van de kartrekkers. Het promoten van de agrarische sector doet zij met veel passie en toewijding.