Proef het boerenleven met Tour de Boer

Al jaren wordt er in Markelo in de zomer een fietstocht georganiseerd waarbij deelnemers kunnen kennismaken met het boerenleven. De tochten waren eerder bekend onder de noemer ‘De Boer Op’, maar worden nu georganiseerd als ‘Tour de Boer’. Dit jaar wordt de fietstocht georganiseerd op dinsdag 23 juli en tijdens de 25 kilometer tellende tocht door de omgeving van Markelo kunnen er vijf bedrijven worden bezocht: Manege Snorrewind, Melkveebedrijf Udink, SixFeeds, Erve Dikkeboer en Dierhouderij B. Poliste. Het belooft volgens LTO Noord, afdeling Zuid-Twente een sportieve en leerzaam dagje oud te worden voor jong en oud.

De eerste stop is bij Manege Snorrewind. Deelnemers kunnen het paardensportbedrijf en groepsaccomodatie bekijken. Na Snorrewind is er bij het melkveebedrijf van de familie Udink een pauzepunt. Na de pauze gaat de route verder naar SixFeeds. Dit is een startup in de week van insecten als alternatief naast de huidige dierlijke eiwitbronnen. De laatste twee bedrijven die aangedaan worden zijn Erve Dikkeboer waar een aantal zeldzame Twentse rassen ganzen worden getoond en Dierhouderij B. Poliste. Het laatste bedrijf is een konijnenhouderij en vleesveebedrijf.

Voor kinderen zijn er tijdens Tour de Boer meerdere activiteiten, kan mee worden gedaan met een speurtocht en kunnen leuke prijzen worden gewonnen. De deelname kosten bedrijf 3 euro per persoon, kinderen tot 12 jaar mogen gratis meedoen. Starten voor Tour de Boer kan dinsdag 23 juli tussen 9.30 uur en 12.00 uur bij Dieka. Onderweg zal De Poppe tijdens een pauze voor de inwendige mens zorgen.