Opbrengst flessenactie Hartekind eind juli bekend

Vandaag is het een meer dan bijzondere dag voor de familie Kömmelt. Niet alleen omdat het de dag is dat Hidde, het zoontje en broertje van Nicoline, Marcel en Femke 1 jaar had moeten worden maar ook omdat Femke vandaag de eindstand van haar flessenactie bekend zou maken. – Zou maken – inderdaad want Femke wil graag nog heel even doorgaan. Het bedrag is, ondanks dat ze zichzelf 300 euro ten doel had gesteld al meer dan gehaald maar het enthousiasme en de energie die het geeft om dit samen met een vaste groep kinderen te doen, heeft ervoor gezorgd dat Femke het eindbedrag in juli bekend gaat maken tijdens een officieel moment. Stichting Hartekind is al verzekerd van een bedrag van 3.128,14 euro maar als het aan Femke ligt komt daar in de komende weken nog een fors bedrag bij.

Op 12 januari van dit jaar startte Femke met het inzamelen van lege statiegeldflessen gesteund door haar ouders, vriendinnen, vrienden, familie, stichtingen, verenigingen en zelfs mensen die ze helemaal niet kenden namen contact met haar op. “Het eerste bericht op Maarkelsnieuws zorgde dat alles in een stroomversnelling werd gezet en ook omdat we natuurlijk veelvuldig gebruik hebben gemaakt van de social media kanalen“, vertellen Nicoline en Marcel. Het idee om flessen in te gaan zamelen, dat vanuit Femke ontstond heeft het hele gezin na het overlijden van Hidde een positieve boost gegeven. “Niemand verwerkt het verlies van zijn kind en broertje op dezelfde manier. We hebben elkaar de ruimte gegeven en door samen ons voor de volle 100% in te zetten voor de inzamelingsactie van Femke waarvan de opbrengst ten goede zal komen aan de Stichting Hartekind hebben we het verlies van Hidde een plekje kunnen geven”, vertelt Nicoline.

Hidde heeft 6 maanden geleefd. “Het mannetje heeft veel te kort geleefd maar betekent zo ontzettend veel en niet alleen voor ons maar zelfs voor families uit Maastricht tot aan Den Helder”, vertelt Nicoline trots. Trots zijn Marcel en Nicoline op dochter Femke die vol overgave elke keer weer flessen ophaalt en zorgt dat de achtertuin voor de zoveelste keer bomvol met flessen ligt. “De steun die we van zo veel kanten krijgen is hartverwarmend en zo enorm bijzonder….. het is gewoon enorm fijn en het levert ons allemaal erg veel energie op. We zijn hier iedereen dan ook ontzettend dankbaar voor”, aldus Marcel.