Femke start inzamelingsactie

Vastberaden klinkt Femke (12) als ze vertelt dat ze morgen gaat starten met een inzamelingsactie voor de Stichting Hartekind. Tot en met 14 juni, de geboortedatum van Hidde, gaat ze proberen om zoveel mogelijk geld te verzamelen om aan de Stichting Hartekind te kunnen doneren. Femke en haar ouders hebben vier weken geleden afscheid moeten nemen van haar broertje Hidde, die op dat moment net 6 maanden oud was. Hidde werd geboren met een hartafwijking en een operatie was onvermijdelijk. Daar waar Hidde goed leek te herstellen bleek een tweede probleem op de loer te liggen wat hem zoveel parten speelde dat het uiteindelijk mis ging. “Hidde heeft gevochten als een tijger maar het mocht helaas niet zo zijn”, vertellen zijn ouders emotioneel. Samen met Femke zijn ze zoveel als mogelijk bij Hidde in het ziekenhuis geweest en hebben ze veel spannende uren beleefd. Het is dan ook niet vreemd dat Femke nu iets fysieks wil gaan doen voor kinderen met een hartafwijking. De Stichting Hartekind wil door middel van het financieren van wetenschappelijk onderzoek de overlevingskansen van hartekinderen vergroten en de kwaliteit van leven verbeteren. Hiervoor is geld nodig en Femke wil zich voor Hidde inzetten voor deze kinderen om hen te helpen.

De flessenactie waarbij de statiegeldbonnen gedoneerd kunnen worden in de daarvoor bestemde zuil bij Plus Blankhorst zal niet de enigste actie zijn als het aan Femke ligt. Bedrijfsleider Niek Blankenborg hoefde niet zo lang na te denken op de vraag of hij wilde meewerken. “Natuurlijk mag dat, we vinden dat juist een heel mooi gebaar”, gaf hij Femke aan. Samen met vriendinnen zal Femke de komende tijd ook op pad gaan om flessen in te zamelen van deur-tot-deur. “We hopen dat lokale ondernemers misschien een leuke actie bedenken waarbij een klein gedeelte gedoneerd mag worden aan de Stichting Hartekind. De eerste ondernemers hebben zich inmiddels gemeld en hebben hun medewerking toegezegd en ook de gemeente Hof van Twente steunt de actie”, vertellen Femke en haar ouders. Ondernemers maar ook verenigingen en of stichtingen die Femke willen steunen bij haar inzamelingsactie kunnen dit aangeven door een mail te sturen aan de redactie van Maarkelsnieuws.

Op 14 juni zou Hidde zijn 1e verjaardag vieren. Een mooie datum vindt Femke om juist op die dag het totale bedrag bekend te maken van haar geldinzamelingsactie voor de Stichting Hartekind.