Zonnige start Zwem 4 daagse Markelo

Gisteravond opende Hennie Tijink samen met de jongste deelneemster Amy Mombarg de 45e editie van de Zwem 4 Daagse in zwembad ‘De Vijf Heuvels’ in Markelo. Vanwege 50 jaar Zwem 4 Daagse in Nederland en het 50 jarig bestaan van het Markelose buitenbad worden er tijdens de zwemvierdaagse extra activiteiten georganiseerd. ZPC de Hof tekent voor de organisatie van de zwemvierdaagse, die vanavond mocht rekenen op een kleine 100 deelnemers. De oudste deelneemster, mevrouw Schouten dook zoals elk jaar ook vanavond ondanks haar respectabele leeftijd van 87 jaar vlot het water in om haar baantjes te kunnen zwemmen. Naast het banenzwemmen was er veel vermaak rond het bad.

Spijkerbroek hangen, de zeepbaan maar ook de glijbaan waren bij de deelnemers erg favoriet. Om vrijblijvend kennis te kunnen maken met de waterpolosport kon deel worden genomen aan een paar wedstrijdjes. Voor de deelnemers waren er heerlijke wafels gebakken die dankbaar werden afgenomen. Daarnaast lag er voor alle deelnemers na afloop van het zwemmen een gesponsord appeltje klaar van Dirk. Wie de eerste avond van de zwemvierdaagse heeft gemist kan vanavond toch starten. “De weersomstandigheden zien er woensdag na de middag goed uit en donderdag en vrijdag loopt de temperatuur op richting de 25 graden, dus het wordt heerlijk buiten-zwem-weer”, aldus Nicole Pierik.

Elke avond kunnen deelnemers deze week starten tussen 18.00 tot 19.30 uur. De te zwemmen afstanden zijn voor jeugd en ouderen 10 banen (250 m) en voor de overige zwemmers 20 banen. Ook kan er bij verhindering op 1 avond, op een andere avond de afstand dubbel worden gezwommen om zo toch de medaille binnen te halen.