9e lustrum voor Zwem 4 Daagse Markelo

Zwem 4 Daagse in 1982

In zwembad ‘De Vijf Heuvels’ wordt volgende week voor de 45e keer de Zwem 4 Daagse georganiseerd. Nadat in Deventer werd gestart met het initiatief volgende andere zwembaden snel. In 1975 werd de eerst Zwem 4 Daagse in ‘De Vijf Heuvels’ georganiseerd door het plaatselijk comité, vanaf 1978 nam ZPC Maarkel de organisatie over. Vanaf dinsdag 11 tot vrijdag 14 juni staat ‘De Vijf Heuvels’ weer in het teken van de Zwem 4 Daagse, nu georganiseerd door ZPC de Hof. Vanwege 50 jaar Zwem 4 Daagse in Nederland en het 50 jarig bestaan van het buitenbad worden er extra activiteiten georganiseerd.

Bij deze activiteiten moet worden gedacht aan het stuiver-duiken en spijkerbroek-hangen. Ook kan men op het droge steltlopen, hoepelen en hinkelen en zijn er bekende 50 plussers uitgenodigd. Uiteraard zijn er ook weer wafels te koop en zijn ondernemers uit Hof van Twente benaderd voor de prijsjes van de jaarlijkse loterij.

Bijna 70 deelnemers hebben een ticket voor de Zwem 4 Daagse al met korting gekocht bij de voorverkoop van het zomerabonnement. Om ook oudere deelnemers extra te stimuleren in dit jubileumjaar, kunnen alle 50 plussers ook nu nog met 50% korting een ticket kopen. Net als andere jaren kunnen ouderen in een aparte baan zwemmen.

De prijs voor een ticket bedraag 9 euro. Hiermee kan alle 4 avonden gezwommen worden van 18.00 tot 19.30 uur en ontvangt men op de laatste avond een certificaat en mooie medaille. De te zwemmen afstanden zijn voor jeugd en ouderen 10 banen (250 m) en voor de overige zwemmers 20 banen. Ook kan er bij verhindering op 1 avond, op een andere avond de afstand dubbel worden gezwommen om zo toch de medaille binnen te halen. Inschrijven kan tot en met 11 juni bij de receptie van het zwembad aan de Potdijk 5 waar men na betaling gelijk de deelnamekaart mee krijgt.