Doe mee aan dikke banden race

Op dezelfde dag dat de Ronde van Markelo voor amateurs en recreanten wordt verreden organiseert de Stichting Wielersport Markelo ook een fietswedstrijd voor jongens en meisjes van 7 tot 12 jaar. In deze Decathlon Dike Banden Race doe je mee op een normale fiets, mountainbike of crossfiets met goede opgepompte banden van minimaal 28 millimeter breed. En niet onbelangrijk: de remmen moeten wel doen. De winnaars van de race in Markelo mogen het later tegen andere winnaars opnemen tijdens de landelijke finaledag.

Het parcours in Markelo loopt dit jaar vanwege de verplaatste start en finish van de Ronde van Markelo ook iets anders dan voorgaande jaren. De start is op de Schoolstraat waarna het parcours langs de brandweerkazerne en via het Burgemeester de Beaufortplein op de Schoolstraat zal eindigen. Inschrijven in verschillende leeftijdscategorieën kan via de inschrijvingswebsite van de KNWU.