Alleen amateurs in Ronde van Markelo

In tegenstelling tot voorgaande edities zal de Ronde van Markelo niet meer worden verreden door de elite/beloften. De wielerronde maakt nog wel deel uit van de VIRO Criterium Cup Twente, waarbij de nadruk dit jaar meer op de amateurs komt te liggen. “Voorgaande jaren viel de belangstelling bij deelnemers elite/beloften en toeschouwers ons tegen. Bij de amateurs staan in elk geval meer renners en de start en zeker niet te minste. Bovendien geeft het nieuwe parcours inclusief Markeloseberg meer ruimte voor meer deelnemers”, aldus Wim van der Pluijm namens de Stichting Wielersport Markelo. Naast de ronde voor amateurs is er tevens een recreantenkoers, een loopwedstrijd en basisschooljeugd kan meedoen aan de Decathlon Dikke Banden Race.

De Ronde van Markelo wordt dit jaar op zaterdag 15 juni verreden en is na Dwars deur Riessen (vrijdag 3 mei) het tweede wielercriterium op de agenda van de VIRO Criterium Cup Twente 2019. Deze cup is dit jaar uitgebreid van vijf naar zeven wedstrijden, waarbij de elites/beloftes slechts in vier van de zeven criteriums meedoen. De elite vrouwen komen alleen in Enter, Borne en Goor in actie.

In de wedstrijden van de VIRO Criterium Cup Twente zullen de renners twee tussensprints voor punten rijden en verdienen de eerste vijftien renners in de uitslag van de koersen punten.