Ellen Jansen verlengt contract bij Ajax

De Markelose Ellen Jansen heeft haar contract bij voetbalclub Ajax met een jaar verlengd. De 26-jarige Ellen blijft hierdoor ook het komende seizoen spelen in het wit-rood-wit van de Amsterdammers. “Ik heb het ontzettend naar mijn zin bij de Ajax Vrouwen”, vertelde Jansen vrijdag nadat ze haar handtekening onder de nieuwe verbintenis had gezet. “Dus ik hoefde ook niet lang te denken. Ik kijk heel erg uit naar komend seizoen, maar eerst zaterdag de bekerfinale.”  Om 20.00 uur in het stadion van Excelsior spelen de Ajax Vrouwen tegen PEC Zwolle om de KNVB Beker. “Onze wedstrijden gaan vaak gelijk op, dus ik verwacht een open en leuk duel”, gaf Ellen vanmiddag aan. 

Tijdens het eerste seizoen dat Ellen Jansen speelt voor de Ajax Vrouwen wist ze al 19 goals op haar naam te schrijven. In de Eredivisie 14, 4 in de Beker en 1 in de Champions League. Bondscoach Sarina Wiegman heeft Ellen Jansen begin april opgeroepen voor de selectie van het WK van de Oranje Leeuwinnen in Frankrijk.

Voor de Oranje Leeuwinnen begint het WK in Frankrijk op dinsdag 11 juni met een wedstrijd tegen Nieuw-Zeeland in Le-Havre. Daarna volgen nog de ontmoetingen met Kameroen op 15 juni en op 20 juni tegen Canada. De nummers een en twee van de groep én de vier van de zes beste nummers drie gaan door naar de volgende ronde.