Ellen Jansen in WK selectie

Bondscoach Sarina Wiegman heeft vanmiddag haar selectie voor het WK voor vrouwen bekendgemaakt. De Oranje Leeuwinnen reizen komende zomer af naar Frankrijk met 23 speelsters waaronder ook Ellen Jansen uit Markelo die momenteel speelt bij Ajax. Opvallende namen binnen de gekozen selectie zijn Stefanie van der Gragt (FC Barcelona) en Victoria Pelova (ADO Den Haag), die momenteel met een blessure kampen. Zij herstellen momenteel van respectievelijk een bovenbeen- en een schouderblessure.

Op de standby-lijst staan zeven speelsters, namelijk Cheyenne van den Goorbergh (FC Twente), Barbara Lorsheyd (ADO Den Haag), Aniek Nouwen (PSV), Katja Snoeijs (PSV), Ashleigh Weerden (FC Twente), Jennifer Vreugdenhil (Valencia) en Siri Worm (Everton).

Voor de Oranje Leeuwinnen begint het WK in Frankrijk op dinsdag 11 juni met een wedstrijd tegen Nieuw-Zeeland in Le-Havre. Daarna volgen nog de ontmoetingen met Kameroen op 15 juni en op 20 juni tegen Canada. De nummers een en twee van de groep én de vier van de zes beste nummers drie gaan door naar de volgende ronde.

De 23-koppige selectie die bondscoach Sarina Wiegman vandaag bekend heeft gemaakt bestaat uit: Lineth Beerensteyn (Bayern München), Dominique Bloodworth (Arsenal), Anouk Dekker (Montpellier HSC), Merel van Dongen (Real Betis), Daniëlle van de Donk (Arsenal), Kika van Es (Ajax), Loes Geurts (Kopparbergs/Göteborg FC), Stefanie van der Gragt (FC Barcelona), Jackie Groenen (1. FFC. Frankfurt), Ellen Jansen (Ajax), Renate Jansen (FC Twente), Inessa Kaagman (Everton), Danique Kerkdijk (Bristol City), Lize Kop (Ajax), Desiree van Lunteren (SC Freiburg), Lieke Martens (FC Barcelona), Vivianne Miedema (Arsenal), Liza van der Most (Ajax), Victoria Pelova (ADO Den Haag), Jill Roord (Bayern München), Shanice van de Sanden (Olympique Lyon), Sherida Spitse (Vålerenga) en Sari van Veenendaal (Arsenal).