Elsenerbroek: BACK in de optocht

Het is overduidelijk, creativiteit en noaberschap liggen niet ten grondslag aan het feit dat Buurtvereniging Elsenerbroek vorig jaar niet deelnam aan de Markelose optocht. Anita Neutenberg vertelt enthousiast: “Tijdens het BROOKfestival in juli 2018 zaten we met een groepje bijeen, nadat we een fantastisch weekend feest gevierd hadden. Mijmerend over hoe leuk onze buurt toch wel niet was… – Dat er dan toch geen optochtwagen gebouwd kan worden –  was een opmerking… Tja, maar daar heb je bouwers voor nodig en je moet er veel tijd in steken… – Waarom doen we dan niet mee als loopgroep – was een goed idee dat menigeen van ons weer enthousiast maakten”. Ondanks dit gegeven werd begin dit jaar opnieuw geprobeerd om het wagenbouwen in de buurt Elsenerbroek terug te laten keren, maar helaas bleek daar de animo écht te minimaal voor, waardoor de kreet – loopgroep – opnieuw werd opgegooid.

De Optochtcommissie staat open voor nieuwe stappen en erkent dat het vinden van een goede bouwlocatie voor een aantal wagenbouwers een probleem vormt. In maart werd daarom besloten om loopgroepen toe te laten tot de optocht op de zondagmiddag tijdens Dorpsfeest Markelo. “Hiermee willen we meer mensen de kans bieden om deel te nemen aan de optocht”, vertelt voorzitter van de Optochtcommissie Ans van Hinte.

“Inmiddels zijn we een paar maanden verder en zijn de eerste bijeenkomsten in onze buurt een feit. Leuke ideeën zijn binnengekomen en 1 idee hiervan is verder uitgewerkt. Inmiddels is de groep al uitgebreid naar 25 meelopers.. Een loopgroep voor jong en oud. “De naam van de loopgroep is ‘Keep them rolling’ maar de uitvoering is anders dan de titel doet vermoeden. Verder willen we er inhoudelijk nog niet te veel over loslaten. Maar de voorpret is begonnen en we zullen de bezoekers van de Maarkelse Optocht laten genieten van onze groep. Fijn ook dat de Optochtcommissie open staat voor nieuwe ideeën en ons de mogelijkheid biedt om nu weer mee te doen”, aldus Anita.