Sterk spel Bilderdijk

De spelers van Rederijkerskamer Bilderdijk speelden vanavond in de zaal bij De Haverkamp de première van het toneelstuk MIST. Een indrukwekkend spel dat na afloop met een terechte staande ovatie en luid applaus werd beloond vanuit de zaal. Door de opbouw van het toneelstuk werd vooraf aangegeven dat een pauzemoment niet passend zou zijn. Dat bleek niets teveel gezegd. Het stuk werd in 1,5 uur vlot opgevoerd waarbij de verschillende bedrijven door passende muziek in elkaar overliepen. Vanaf het begin wisten de spelers het publiek met het verhaal te pakken dat ondanks de ernst van het onderwerp, toch ook werd afgewisseld met een zekere mate van humor. De aankleding op het toneel was eenvoudig, maar dat deed niets af aan het geheel. Door het sterke spel van de spelers  wist het publiek ook zonder het lezen van het programmaboekje vooraf, onmiskenbaar waar het spel zich afspeelde.

Veel bewondering oogstte Jurgen Bruggeman die de rol van een blinde man op een waarheidsgetrouwe manier wist neer te zetten. De mix van jong en oud in de spelersgroep van Bilderdijk hebben met de nieuwe regisseur Wilko Wissink uit Diepenheim een goede opvolger gevonden van Leonard Beuger die vorig jaar na 17 uitvoeringen afscheid nam als regisseur van Bilderdijk.

Naast de uitvoering van vanavond zullen de spelers op vrijdag 22 en zaterdag 23 maart om 20.00 uur weer hun opwachting maken bij De Haverkamp. De toegangsprijs bedraagt 8 euro, voor donateurs is de toegang gratis.