Leonard Beuger neemt afscheid van Bilderdijk

Na maar liefst 17 uitvoeringen als regisseur verbonden te zijn geweest aan Rederijkerskamer Bilderdijk neemt Leonard Beuger na dit seizoen afscheid van Bilderdijk. Gisteravond werd hij dan ook niet zonder reden uitgebreid in het voetlicht gezet na de succesvolle première van het toneelstuk ‘Wachten op Elsbeth‘. Piet Meiberg sprak hem toe, terwijl de zaal muisstil luisterde naar zijn lovende woorden aan het adres van Leonard Beuger. Sinds 1999 wist de regisseur te zorgen voor verrassende toneelstukken met veel kwaliteit, creativiteit en vakmanschap. Een enorme diversiteit aan toneelstukken werden door de spelers op de planken gezet onder zijn regie. Beuger voelde zich thuis bij Bilderdijk en gaf aan ook veel van de spelers te hebben geleerd en de rijke tradities die het dorp Markelo kent. 

Bilderdijk liet gisteravond met een jonge groep toneelspelers een krachtig spel zien op het podium van De Haverkamp. Wisselende scenes waarin verschillende personages kort werden neergezet gingen bijna onopgemerkt over in het reguliere toneelstuk ‘Wachten op Elsbeth’ dat werd geschreven door Jacques Vriens. Zaterdag 24 maart voert Bilderdijk de tweede voorstelling op, die overigens net als vanavond om 20.00 uur begint. Reserveren voor de voorstelling is niet nodig.