Markelo wint Hofkennisquiz

Voor de tweede keer in de historie van de Hofkennisquiz wist Markelo de wisselbeker in de wacht te slepen. In de achtste editie van de quiz die sinds 2012 wordt georganiseerd door Het Beaufort mocht het team van Markelo Oost die in oktober de buurtkennisquiz wist te winnen Markelo vanavond vertegenwoordigen. Het team behaalde een score van 59 punten en wist hiermee titelverdediger Bentelo (54 punten) en Goor (47 punten) voor te blijven.

Naast prijzen voor de teams werd er ook een publieksprijs uitgereikt. Deze prijs was voor Gerda ten Asbroek die het juiste antwoord wist op de vraag welk feest er op 24, 25 en 26 mei in Hof van Twente wordt gehouden. Aan het eind van de avond werd er afscheid genomen van Berta Dijkink. Zij was een van de krachten achter de Hofkennisquiz en was verantwoordelijk voor tal van leuke vragen voor de afgelopen edities van de quiz.