Bentelo winnaar Hofquiz 2018

Het team uit Bentelo heeft vanavond in Het Beaufort de felbegeerde beker in ontvangst mogen nemen na afloop van de Hofquiz 2018. De deelnemende teams uit Markelo, Goor, Hengevelde, Bentelo en Diepenheim kregen pittige vragen voorgeschoteld over de Nederlandse taal, sport uit 2017, kunst (de kracht van verbeelding), film & media, de gouden eeuw, muziek, literatuur & lectuur en nieuws uit 2017. In de ronde ‘Breinkrakers’ werden diverse reken- en taalkundige problemen voorgelegd. In de afsluitende fotoronde werden tien monden getoond van bekende Nederlanders waarvan de namen moesten worden geraden. Het team uit Bentelo wist 60 punten te behalen op de voet gevolgd door titelverdediger uit Diepenheim met 59 punten. Het Markelose team wist voor eigen publiek een gedeelde bronzen plaats te behalen met het team uit Goor met 54 punten. De vierde plaats werd door het team uit Hengevelde opgeëist.  

Aan het eind van de avond waren de bloemen en de wisselbeker dus voor het team van Bentelo bestaande uit Nicole Rekers, Gerard Kruders, Ruben Exterkate en Gerbrand van Burgsteden. Het team van Markelo uit de wijk Markelo Oost bestond uit Silvia Tiedink, Aat Aanstoot, Nettie Gouman en Dianne Zweers. Zij wonnen in oktober 2017 de jaarlijkse kennnisquiz voor de buurten en buurtschappen van Markelo. De organisatie had ook voor het publiek een vraag in petto over het spel Monopoly. Deze werd gewonnen door Gerry Vehof.

Berta Dijkink en Anja Disselborg overhandigde na afloop van de avond een prachtige bos bloemen aan Ingrid Eggink die haar taak binnen de organisatie binnenkort over zal dragen aan Dianne Zweers.