Wevers moet opgeven in Dakar

Gisteren leek de schade aan de Borgward al te groot om te herstellen en Dakar 2019 te vervolgen, het team van Erik Wevers is definitief uit de woestijnrally gestapt en niet meer gestart aan de etappe van vandaag. De etappe van vrijdag verliep in eerste instantie erg goed, waarbij een plek bij de eerste 20 haalbaar leek. Een enorme daling die volgens het team niet in het boek stond zorgde voor grote schade aan de auto. Navigator Ashley Garcia raakte hierbij gewond aan zijn voeten. Volgens doktoren komt het goed, maar het team moest hierdoor besluiten uit de rally te stappen. “De veiligheid van iedereen is het belangrijkste. Het team kijkt uit naar Dakar 2020 om iedereen de ongeloofklijke snelheid van de Borgward BX7 DKR te laten zien”, aldus Wevers Sport in een statement na het terugtrekken uit Dakar 2019.