Dakar lijkt ten einde voor Wevers

De etappe van gisteren begon met een massastart en was het tweede deel van een marathonetappe waarbij de deelnemers geen service hebben. Het terrein geldt als zwaar, veel zand, fesh fesh en veel stenen. De etappe van Tacna naar Arequipa gaat dan ook de boeken in als een zware en tevens de langste etappe van Dakar 2019. Toch wisten Erik Wevers en zijn navigator Ashley Garcia gisteren met de Borgward BX7 DKR tot het vijfde meetpunt bij de eerste 20 rijders aan te sluiten tijdens deze 5e etappe. Hierna bleef het langere tijd stil totdat rond de klok van 2.00 uur vannacht werd gemeld dat Wevers een afstap van 4 meter diep zou hebben gemist met een snelheid van 160 kilometer per uur. Het lijkt over en uit te zijn voor de Markeloër, de schade aan de Borgward zou volgens berichten te groot zijn om nog te herstellen.

De Fransman Sebastien Loeb wist de 5e etappe op zijn naam te schrijven waarmee hij tevens een tweede etappezege van Dakar 2019 behaalde. Loeb reed in 4 uur, 56 minuten en 34 seconden de langste klassementsproef in deze rally en wist daarmee Nasser Al-Attiyah ruim 10 minuten voor te blijven. Zaterdag is er een rustdag de 6e etappe van Arequipa naar San Juan de Marcona start zondag..