Lancering BNI chapter bij De Pot

Volgende week vrijdag wordt om 7.00 uur tijdens een ontbijt-vergadering Business Netwerk International (BNI) chapter Capreolus bij Herberg de Pot officieel gelanceerd. “Steeds meer ondernemers ontdekken de professionele netwerkorganisatie BNI en haar voordelen. De organisatie kent dan ook een enorme groei. Dat bewijst de oprichting van alweer een nieuw BNI-chapter in de regio Overijssel-oost”, geeft Area Director Consultant, BNI Overijssel-Oost Henk van Urk aan. Van Urk verwacht bij de lancering van Capreolus zo’n 100 à 150 ondernemers te mogen begroeten bij Herberg de Pot in Markelo. Capreolus zal worden voorgezeten door Annemieke Post terwijl kandidaat-notaris Olle Geurts de functie van secretaris-penningmeester voor zijn rekening neemt. In de aanloop naar de officiële lancering werd geruime tijd elke vrijdagmorgen ontbijt-bijeenkomsten georganiseerd waarbij een steeds grotere groep ondernemers zich aan sloot. Nu de groep is uitgegroeid tot een vast aantal van 25 ondernemers is de lancering van het BNI chapter gepland op vrijdagmorgen 30 november en hebben zij de ambitie om zo snel mogelijk door te groeien naar minimaal 35 leden. 

Wat is een BNI-chapter?
BNI staat voor Business Netwerk International (BNI). Deze van oorsprong Amerikaanse aanbevelingsorganisatie is wereldwijd al meer dan dertig jaar actief. BNI is een commerciële en professionele netwerkorganisatie die uitgaat van efficiënte mond-tot-mondreclame. Lokale ondernemers die het professionele belang inzien van een correcte netwerking, verenigen zich in een BNI-chapter en komen wekelijks op een vast tijdstip bijeen om elkaar zo goed mogelijk te leren kennen om elkaar gericht te kunnen aanbevelen. De filosofie en werkwijze van BNI sluiten hier perfect op aan. “Door het wekelijks samenkomen wordt het netwerk van één ondernemer uitgebreid met het netwerk van alle andere BNI-leden. Hoe meer BNI-leden, hoe groter het netwerk en hoe hoger de zakencijfers”, aldus Annemieke Post en zij vervolgt  ‘Als BNI-lid is het net alsof je elke dag een team van verkopers in de regio hebt rondlopen die koopsignalen herkennen die voor jouw bedrijf van belang zijn’.

Filosofie van BNI
Onder het motto “Geven loont!” bekijken de BNI-leden hoe ze elkaar aan nieuwe opdrachten kunnen helpen, zonder daarbij de “What’s in it for me”-afweging te maken. Elk chapter laat slechts één vertegenwoordiger van een bepaalde beroepscategorie toe om dilemma’s en concurrentie uit te schakelen. Een van de succesfactoren is het onderlinge vertrouwen tussen de BNI-leden. “Niemand introduceert een medelid in zijn eigen netwerk als hij er niet op kan rekenen dat diegene degelijk werk aflevert. Uiteindelijk staat ook je eigen reputatie op het spel”, zegt lidmaatschapscoördinator Ruud van de Meeberg, directeur van Snijdt Hout in Diepenheim.

BNI- Capreolus
“We proberen omzet te maken al tijdens het ontbijt”, vertelt Marian Waanders enthousiast. Zij is als fotograaf en vormgever vanaf het begin betrokken bij het opzetten van het BNI chapter in de Hof van Twente. De wekelijkse bijeenkomsten vinden telkens plaats bij Herberg de Pot op vrijdagmorgen van 7.00 tot 9.00 uur. Bent u ondernemer en wilt u BNI leren kennen door een reguliere bijeenkomst bij te wonen? Dan kunt u zich aanmelden door een mail te sturen aan Olle Geurts.