Columns Johan Vruwink in boekvorm

In het bijzijn van redactieleden en columnisten – waaronder ook de speciaal uit Denemarken overgekomen Debby Hargeerds – heeft Marjan Noteboom namens stichting Maarkelsnieuws gisteravond bij De Haverkamp het eerste exemplaar van de gebundelde columns van Johan Vruwink overhandigd aan de oud-columnist. Ruim drie jaar schreef Johan eens per maand een column voor de rubriek onsProat op Maarkelsnieuws. Een column met een boodschap, een column waarin hij zijn ideeën deelden met ‘Markelo’ maar ook mensen aanzetten tot nadenken was hetgeen waar Johan voor stond.

Begin januari schreef Johan zijn laatste column. Met het bundelen van de columns van Johan heeft stichting Maarkelsnieuws inmiddels haar 10e boek uitgegeven. Het boek telt ruim 140 bladzijden en is online te bestellen. Een klein aantal is voorradig bij Fotostudio Markelo.

Johan: “Ik was best verbaasd toen ik werd gevraagd als columnist voor Maarkelsnieuws. Weloverwogen heb ik de beslissing gemaakt om het toch te gaan doen. Achteraf gezien vind ik het een van de mooiste dingen die ik heb gedaan. Het schrijven ging me eigenlijk best goed af en dat had ik niet meteen verwacht”. Hoewel Johan afscheid heeft genomen als columnist van Maarkelsnieuws is de samenwerking niet gestopt. Johan maakt deel uit van de jubileumcommissie van de optocht van Dorsfeest Markelo die samen met de redactie van Maarkelsnieuws werken aan een jubileumuitgave in het teken van 50 jaar optocht.