onsProat: Blij ei

Kijk, we kunnen natuurlijk blijven mopperen (zie mijn laatste column) en in een negatieve spiraal blijven hangen maar je hebt altijd de mogelijkheid om het om te draaien naar het positieve, aan jou de keuze!

Ik word al blij als ik ’s morgens de gordijnen open doe en ik zie de zon schijnen over de velden en over ‘mijn’ mooie berg! Dan begint mijn dag al 10x beter en heb ik zin om van alles te gaan doen!

Ik word blij als ik met de grote voorjaarsschoonmaak ga beginnen (omdat de zon schijnt, natuurlijk!) en door het huis ga met mijn poetsdoeken, de ramen weer toonbaar maak en ik er fatsoenlijk door heen kan kijken. Elk hoekje ondergaat een grondige inspectie en binnen no-time zit ik moe maar voldaan in mijn stoel met een opgeruimd gevoel!

Ik word blij als ik heb besloten om de kasten op te ruimen en alles weg te doen wat ik het afgelopen jaar niet heb aangeraakt of kleding die ik niet meer aan wil doen, dat resulteerde in 4 zakken vol kleding voor de Fanfare! Kleding moet rouleren, vind ik! En aangezien ik veel kleding maak, kan er ook veel kleding weg!

Ik word blij als ik ruimte heb gecreëerd die niet gelijk word opgevuld maar leeg blijft! Zoals in mijn schuur. Apparaten die niet meer werken en daar maar rond blijven liggen…weg ermee..!! Oude werkhandschoenen die kapot zijn.. oude flessen en potten…weg ermee!! Wat een ruimte houd je dan over! Als je aan het opruimen bent, ben je ook je hoofd aan het opruimen! Want wisten jullie dat als je de kelder opruimt, je ook je onderkant van je lichaam opruimt? En de begaande grond staat voor het middelste gedeelte van je lijf en de 1e verdieping of zolder staat voor je hoofd! (Als je in een flat woont, maak je je lichaam in 1x ‘schoon’, dan heb je het wat makkelijker 😝)

Ik word blij als ik weer een stuk tuin heb gedaan en het onkruid ziet verdwijnen! Ben er nog lang niet maar het begin is er! Volgende week wordt het prachtig weer en daar word mijn tuin heel blij van… en ik ook trouwens!!

Ik word blij als ik mijn lieve vriend Shiva, naar de trimsalon heb gebracht en een prachtig mooi gekapt hondje terug krijg, die lekker ruikt en super blij is dat ik er weer ben, om hem op te halen!
(Zou hij blij zijn dat ik er weer ben of is hij blij dat het achter de rug is..??)

Ik word blij als ik weer mooie stoffen heb gekocht en ik weer een kledingstuk kan creëren wat ik zelf heb ontworpen!

Ik word blij als ik aan het wandelen ben (met mijn Shivaatje, natuurlijk) en overal prachtige blauwe druifjes zie bloeien, trouwens dat überhaupt de natuur aan het ontwaken is!

Ik word blij van vriendelijke mensen..en die zijn er zoveel in Markelo!

Ik word blij omdat ik blij ben…

Ik ben gewoon een blij ei!!!

Maak er een BLIJDE Zondag van!

Ernestine