onsProat: MoppeR-trommel

Meestal ben ik een heel positief mens, mijn glas is altijd half-VOL maar soms moet ik gewoon effe mopperen! Hebben jullie dat ook weleens?

Bijvoorbeeld over het weer (wie niet?!) De ene dag komt het met bakken uit de lucht vallen en de andere dag waai je bijna uit je schoenen en ben ik blij dat ik Shiva aan de lijn heb anders kan ik hem aan de andere kant van de Borkeld ophalen..(hij is nl. nog goed op gewicht en met zijn flaporen, kan hij zo in een vlieger veranderen!) en de andere dag ligt er sneeuw (wat wel weer prachtige foto’s oplevert) en de andere dag is het weer warm en hoef ik geen jas aan en loopt Shiva met zijn tong buiten boord!

Komen we gelijk op het volgende onderwerp: de klimaatverandering! Ja, het klimaat is aan het veranderen en JA! we moeten zorgen dat het niet erger wordt! Maar moeten we ook niet gaan bekijken hoe we met ons nieuwe klimaat beter om kunnen gaan en niet alleen maar proberen om terug te gaan naar het oude? Het is toch van de zotte dat we, in tijden van veel regen, het water niet opvangen zodat de boeren, in de zomer, gewoon hun akkers kunnen besproeien? Of wij onze tuinen kunnen besproeien en gewoon kunnen douchen, zonder een timer aan te zetten?

En dan maar gelijk over naar het stikstofbeleid… mijn God wat een ge-OH is dit weer! Ook hier: JA! er moet wel het 1 en ander veranderen maar hoe ze hiermee in Den Haag om gaan, gaat mijn petje te boven. Ze lopen elkaar van alles te beschuldigen, nemen geen verantwoordelijkheid voor gemaakte fouten, ga zo maar door! Willen van alles maar als puntje bij paaltje komt moet je zo door een bureaucratie heen en word je van het kastje naar de muur gestuurd en kom je vervolgens met lege handen thuis! 🤬
Met het stikstofbeleid komt gelijk de woningbouw om de hoek kijken en de vergrijzing in dorpen! Dat is natuurlijk een logisch gevolg want als er geen nieuwe starterswoningen worden gebouwd, heppu ook geen doorstroom en gaan de jongeren hun heil ergens anders zoeken, waar ze wel zelfstandig kunnen wonen! Want wie nu tot zijn 40ste bij mams en paps wonen?
Als er wel gebouwd wil worden dan moeten er allemaal berekeningen gemaakt worden over hoeveel stikstof hiermee gemoeid gaat, hoeveel vrachtwagens er op en af gaan rijden, ga zo maar door. Tja, en dan is er een ‘mannetje’ die dan doodleuk zegt dat het niet door kan gaan want, tja, teveel stikstof! Vervolgens gaat dit zelfde ‘mannetje’, na zijn werk te hebben gedaan, lekker naar zijn EIGEN huisje en steekt de haard aan!

Maar ook de burgers zelf hebben hier schuld aan, vind ik! Niemand wilt nieuwe huizen aan de overkant van hun huis hebben, iedereen wilt zijn vrije uitzicht behouden! Maar wat als, dezelfde mensen nu weer jong waren, in deze tijd en ook naar een eigen plekje zoeken om te wonen?
We willen allemaal goedkoper energieprijzen betalen maar zeker geen windmolens dicht in de buurt hebben of zonnepanelen in weilanden plaatsen en als je ze dan vraagt hoe het wel zou moeten, hebben ze geen antwoord!
Mensen willen van alles maar als ze zelf moeten inleveren, gaat de rem erop… toch wel raar, hoor!

De regering wilt dat in 2030 geen benzine auto’s meer zijn en komt nu met een ieniemini subsidietje voor het aanschaffen van een elektrische auto of lease auto maar die ben je aan de andere kant weer kwijt voor de aanschaf van een oplaadpaal want er zijn veel te weinig oplaadpalen! Dus je schiet er geen moer mee op! Maar wel van alles willen! HOE DAN??!!
Jaren geleden hoefde men geen wegenbelasting te betalen bij de aanschaf van een hybride auto.. mensen gingen massaal een hybride auto aanschaffen en wat gebeurd er..?? HOPPA de wegenbelasting kwam toch weer terug! Je wordt ‘genaaid’ waar je bij staat!

Het stemmen is weer achter de rug en kijk! Er is massaal gestemd op BBB !! En terecht! Mensen, dieren en natuur moeten SAMEN gaan! Ik kijk nu al uit naar de verkiezingen van volgend jaar en ik hoop, met heel mijn hart, dat BBB het allemaal kan waar maken! Het is tijd voor verandering!
Ik hoop dat er, volgend jaar, meer mensen naar de stembus gaan, want je kan wel mopperen maar dan moet je wel gebruik maken van je stemrecht! Anders je mond dicht houden!

Nou, ik heb genoeg gemopperd voor het komende jaar! Ik ga genieten van mijn Zondag, doen jullie dat ook !?

Fijne zondag en blijf lachen! 😆

Ernestine