Wijkagent Jordy: “Maak het ze niet te makkelijk”

De Markelose afdeling van de Vrouwen van Nu organiseerde vanavond bij De Poppe  een afdelingsavond over inbraakpreventie en digitale veiligheid. Wijkagent Jordy Scheggetman was de spreker van de avond en gaf de aanwezige leden van de Vrouwen van Nu waardevolle tips over het voorkomen van inbraken en het beschermen van persoonlijke informatie op het internet.

Maak het ze niet te makkelijk
De zaal zat helemaal vol, wat aangeeft dat het onderwerp van de avond veel vrouwen van de vereniging aanspreekt. Jordy Scheggetman is vandaag precies drie jaar werkzaam als wijkagent in Markelo en sprak tijdens de avond duidelijke taal: “Maak het ze niet te makkelijk. Laat geen spullen rond uw huis slingeren want inbrekerstuig heeft vaak geen inbrekersgereedschap meer bij zich. Houden wij verdachte personen aan en hebben zij inbrekersgereedschap bij zich dan levert dit tegenwoordig direct een boete op. Dat is namelijk geregeld in de Algemene  Plaatselijk Verordening (APV) van gemeente Hof van Twente”.

Tips en tricks
Jordy gaf ook tips over het voorkomen van een inbraak, zoals onder meer het niet aankondigen van vakanties op social media en het laten branden van lichten in de woning door gebruik te maken van lichtschakelaars. Verder benadrukte hij het belang van digitale veiligheid, waaronder het gebruik van een wachtwoordmanager en vooral geen gebruik te maken van voorspellende wachtwoorden zoals de naam van een kind, huisdier of je eigen meisjesnaam.

Bankhelpdeskfraude
Naast het voorkomen van inbraak en digitale veiligheid, waarschuwde Jordy ook voor bankhelpdeskfraude. Hij benadrukte dat banken nooit om saldo of pincode vragen en dat mensen altijd alert moeten blijven. “Ik wil jullie niet bang maken, maar wel graag bewust maken”, aldus wijkagent Jordy. De leden van de Vrouwen van Nu verlieten de avond met waardevolle informatie om hun persoonlijke veiligheid te beschermen.

Spreekuur op oneven weken in Martinushof
Wijkagent Jordy houdt elke donderdagmorgen spreekuur van 10.00 tot 13.00 uur. Tijdens de even weken in Diepenheim in locatie Herberg de Pol en op de oneven weken in de Martinushof in Markelo. U kunt hier zonder afspraak met de wijkagent in gesprek gaan. Mocht u wat meer tijd nodig hebben of een aangifte willen doen, dan kan dit gepland worden. Neem dan contact op met 0900-8844 of stuur een bericht via bit.ly/3q7blim