Politienieuws week 46/47

Aanrijding Stationsweg
Vrijdag 18 november reed een personenauto de parkeerplaats af van een bedrijf aan de Stationsweg. Rond 09.45 uur ontstond daardoor een botsing met een passerend voertuig. Door de laagstaande zon zag de bestuurder het andere voertuig te laat en kon deze niet meer ontwijken. Beide partijen hielden geen letsel over aan het voorval. De schade bleek mee te vallen.

Bedrijfsinbraak
Bij een bedrijfsinbraak aan de Postweg zijn goederen weggenomen. De inbraak, die zondagnacht is gepleegd, werd op maandagmorgen ontdekt. Na onderzoek bleek dat er door onbekende personen met behulp van een voertuig de zaak is afgelegd. De dader of daders zijn via een weiland op het terrein gekomen en wisten zo toe te slaan. De politie is op zoek naar getuigen of informatie die kan bijdragen aan de identiteit van de dieven. Meld dit via 0900-8844 of neem contact op met de wijkagent.

Eenzijdig ongeval
Door een verkeerde inschatting is maandagmorgen rond 07.00 uur een personenauto van de Rijssenseweg geraakt. Tussen Rijssen en Markelo moest een bestuurder het voertuig corrigeren nadat deze in de berm kwam. Door de tegenreactie eindigde men in de sloot aan de andere kant van de weg. De sleepdienst heeft de auto weten te bergen en de eigenaar kon zonder letsel verder.

Ongeval Tolweg
Een persoon die vanaf de Noordachtereschweg kwam rijden met zijn auto werd dinsdagmorgen onwel. Hij raakte vervolgens enkele plastic palen en een muurtje die langs de weg stonden en kwam tot stilstand tegen een boom aan de Tolweg. De gealarmeerde hulpdiensten zagen dat de man zelfstandig uit het voertuig kon komen. De bestuurder is door de ambulance nagekeken en meegenomen naar het ziekenhuis voor onderzoek.

Integrale verkeerscontrole
Bij een integrale verkeerscontrole door politie en de belastingdienst zijn in de omgeving van de A1 bij Markelo meerdere personen bekeurd of beslagen. Op 22 november zijn er tussen 14.00 en 20.00 uur de volgende feiten vastgesteld:
2x proces-verbaal voor snelheid op de A1
1x proces-verbaal voor overschrijden doorgetrokken streep
3x proces-verbaal voor verkeerde inrichtingseis aanhangwagen (verlichting)
2x proces-verbaal voor vasthouden mobiele telefoon tijdens het rijden
1x proces-verbaal voor getinte ramen (te donker)
1x proces-verbaal voor kentekenplaat niet zichtbaar
1x proces-verbaal niet juist bevestigde losbreekreminrichting aanhangwagen
1x proces-verbaal voor niet kunnen tonen van rijbewijs op eerste vordering
1x proces-verbaal voor niet werkende richtingaanwijzer

Daarnaast is er een openstaande boete van 150 euro gevorderd
Er is een proces-verbaal opgemaakt tegen een bestuurder in verband met het rijden onder invloed van drugs
De belastingdienst heeft tien voertuigen beslagen, waarvan er drie zijn afgevoerd. Er is voor 10.500 euro aan achterstallige belastinggelden geïnd.