Brutale inbraak Postweg

“De daders zijn slim te werk gegaan”, dat is de conclusie die een bewoner van de Postweg in Markelo vaststelt wanneer hij vertelt hoe ongenode gasten afgelopen nacht een bezoek aan zijn erf hebben gebracht. Weliswaar is het hek aan de straatzijde van zijn bedrijf opengebroken maar camerabeelden laten verder niets zien van de verrichtingen van de dader(s).”In eerste instantie zag ik op het erf ook niets, maar toen ik beter keek zag ik dat er een ibc container weg was waarin draad, kabel, koperdraaisel, geel- , rood-, brons en handgepeld koper was opgeslagen”, vertelt Peter Jager. Het blijkt dat de daders via de achterzijde hebben gehandeld en hier nogal wat moeite voor hebben gedaan. De ibc container is versleept langs betonblokken, een deur, gaas en prikkeldraad. In het weiland liggen stille getuigen; de icb bak en palletwagen. Sporen van banden verraden de werkwijze maar daar blijft het bij. De politie heeft de zaak in onderzoek. Heb jij afgelopen nacht iets verdachts gezien of gehoord dat van belang kan zijn voor het onderzoek, neem dan contact op met de politie 0900-8844. Ook is de politie op zoek naar camerabeelden die wellicht iets kunnen bijdragen.