Beste Buur Bokaal voor Bennie en Annie Potman

Vandaag is het Burendag, de dag waarop in Hof van Twente de Beste Buur Bokaal wordt uitgereikt. Bennie en Annie Potman-Teela zijn vandaag als ‘Beste Buur Hof van Twente’ door burgemeester Ellen Nauta in het zonnetje gezet. Daarmee staat de Beste Buur Wisselbokaal na een jaar afwezigheid wederom in Markelo. Naast de wisselbokaal kregen Bennie en Annie een Twents gevelteken en namens Wonen Delden en Viverion een buurtcheque. Het was voor het eerst dat de woningcorporaties in Hof van Twente deze cheque uitreikten, de winnaars mogen de cheque inzetten in het kader van verbinding in de buurt. De prijs is een initiatief van de gemeente, Salut en de woningcorporaties en bedoeld voor inwoners die een grote bijdrage leveren aan het noaberschap in de buurt.

Bennie en Annie beteken veel voor de buurt. “vroeger was het vooral het handenwerk: helpen met kalven bij nacht en ontij als hulp geboden was. Of met elkaar ervoor zorgen dat het gras gemaaid en tijdig ingekuild is. Kinderen speelden en groeiden met elkaar op. Zo hielpen we elkaar in drukke tijden en zijn we er voor elkaar op momenten van vreugde en verdriet. Bennie en Annie staan altijd klaar in de buurt!”, aldus de familie Veltkamp, een van de noabers.

Tot voor kort woonden Bennie en Annie op Erve Loppink. Die schakel in het mooie buurtschap Stokkum blijven ze ook na hun verhuizing vormen. Zij zetten zich in voor de buurtvereniging en ‘’ het gebouwtje’’. Bennie verzon de naam voor de buurtvereniging:’’ kom i ok’’ ? De naam typeert hun manier van leven: iedereen is welkom. Ze zijn gezellig, gastvrij en stimuleren anderen om mee te doen. Noabers vertellen dat Annie hierin heel enthousiasmerend is. Zij speelt toneel en is actief bij het organiseren van vele activiteiten zoals fietstochten, klootschieten en de nieuwjaarsborrel om zo de inwoners met elkaar te verbinden.