Eltjo Kok benoemd tot Beste Buur 2020

Markeloër Eltjo Kok is vanmorgen op Burendag door burgemeester Ellen Nauta benoemd tot Beste Buur Hof van Twente 2020. De jury die bestaat uit personen die in voorgaande jaren zijn uitgeroepen tot ‘Beste Buur Hof van Twente’ koos unaniem voor Eltjo. Eltjo maakt elke dag een rondje in de buurt en helpt bij het schoon en leefbaar houden van het centrum van Markelo. Veel zorg gaat uit naar het standbeeld ‘man met paard’ op het Kerkplein. Die moet er volgens Eltjo altijd piekfijn uitzien. Mede dorpsgenoten weet hij met passie en enthousiasme te inspireren en te benaderen met een goed gesprek”, aldus het oordeel van de jury.

Voor de buren rondom het Kerkplein en de Grotestraat is Eltjo dé buurman, die een oogje in het zeil houdt, altijd vriendelijk is en klaar staat met raad en daad. “Eltjo is de beste buurman die je je kunt wensen. Hij is zorgzaam naar iedereen die het nodig heeft. Hij staat altijd voor je klaar. Maar niet alleen voor ons. Eltjo verdient deze titel want ongemerkt doet hij enorm veel voor de buurt maar staat hij nooit zelf in de picture. Wij zijn dan ook enorm blij dat de jury het met ons eens is en unaniem achter onze nominatie van Eltjo staan als Beste Buur Hof van Twente 2020”, vertelt buurvrouw Silvia Meijran enthousiast.

De uitreiking van de ‘Beste Buur Hof van Twente Verkiezing’ vindt plaats op Burendag op zaterdag 26 september. De ‘Beste Buur’ wordt die dag door burgemeester Ellen Nauta verrast en in het zonnetje gezet. De verkiezing is een initiatief van Salut, gemeente Hof van Twente, Wonen Delden en Viverion.