In september en oktober weer fruitpersdagen

Het is inmiddels traditie dat de Stichting Maarkels Landschap in september en oktober fruitpersdagen organiseert. Dit jaar staat de fruitpers op zaterdag 17 september op het terrein van ABZ Diervoeding en op zaterdag 8 oktober op het Kaasplein. Op beide dagen start de fruitpers om 8.00 uur en kan men afhankelijk van het aantal aanmeldingen tot 16.00 uur fruit laten persen. Om te voorkomen dat er bij de fruitpers een lange wachttijd ontstaat, is het nodig dat u zich vooraf aanmeldt.

Het geperste fruit kan men direct meenemen nadat het geperst is. De vijf-literpakken kosten 6,50 euro en de drie-literpakken 4,50 euro. Wilt u minder pakken sap dan de hoeveelheid appels die u meeneemt dan doet u de Stichting Maarkels Landschap een plezier door de rest van het fruit aan hen te schenken.

Aanmelding kan per mail onder vermelding van uw naam, adresgegevens, e-mailadres en telefoonnummer. Vermeld ook hoeveel kilo fruit u meeneemt (minimaal 100 kg). Heeft u zelf te weinig kilo’s fruit, verzamel dan samen met buren en kennissen. 100 kilo fruit levert 70 liter sap op. Uw opgave kunt u sturen aan maarkelslandschap@gmail.com. Heeft u voorkeur voor een bepaalde tijd, dan kunt u dit aangeven. De organisatie probeert hier zoveel mogelijk rekening mee te houden bij het maken van de indeling.