Dorpsfeest Markelo maakt programma 2022 bekend

In het laatste weekend van augustus staat Markelo traditioneel in het teken van Dorpsfeest Markelo. Ditmaal vanaf donderdagmiddag 25 augustus tot en met zondagnacht 28 augustus op het Kaasplein, dat dit weekend is omgedoopt tot Dorpsfeestplein. “We zijn er bijna klaar voor. Het laatste volle weekend van augustus belooft eindelijk weer een fantastisch feest te worden voor heel Markelo. Dorpsfeest Markelo is erin geslaagd een gevarieerd programma voor jong en oud vast te leggen. Sommige boekingen zijn al in 2020 gedaan. We danken iedereen die een bijdrage levert aan de line-up voor flexibiliteit en het vertrouwen in dat het er nu echt van komen gaat”, zegt een enthousiaste voorzitter Hilko Pruntel”.

Donderdag
Op donderdagmiddag 25 augustus begint Dorpsfeest Markelo ‘Ouderwets gezellig’! Ditmaal niet bij De Haverkamp maar in de feesttent voor iedereen die houdt van lachen, sfeervolle muziek, een dansje wil wagen en gezellig bij wil kletsen. Dinand Leferink, in het dorp bekend als Kappie, cabaretier Jan Riesewijk en Ruud Appelhof zorgen voor een gevarieerd programma. Donderdagavond vindt de Biljartfinale plaats bij Dieka. Hier wordt ongetwijfeld weer fanatiek gestreden om de titel Biljartkoning en -koningin.

Vrijdag
“Op vrijdagmiddag barst het feest echt los tijdens het borreluurtje. Dat betekent showtime voor Amusementsorkest De Grösmeijers”, aldus Dorpsfeest Markelo. Dit jaar hebben De Grösmeijers een verrassing voor Markelo in petto om 16.30 uur. Voorafgaand aan het Dorpsfeestweekend wil en kan het amusementsorkest hierover niets prijsgeven. Vrijdagavond staat de feestband Hike op het podium van de tent.

Zaterdag
Zaterdagochtend staat in het teken van Festifun. Na het Vogelschieten wordt de nieuwe schutterskoning(-in) gehuldigd in de feesttent, waarna de band Wahnsinn de tent flink gaat opwarmen voor spektakel op de zaterdagavond. Achtereenvolgens zullen de Herrieschoppers, Daredevils en de Bende van Ellende ervoor zorgen dat Markelo tot in de kleine uurtjes kan genieten in de feesttent.

Zondag
Na het frühshoppen op de zondagochtend met muziek en cabaret van Markelo’s talent staat de optocht op het programma met themawagens, vrije wagens en loopgroepen. Op zondagmiddag staat de band ’t Geet zo as ’t Geet voor het eerst op het podium van de Markelose tent. Ander dan anders wordt Dorpsfeest Markelo 2022 afgesloten met de PPM-band.