onsProat: Vlieg met mij mee naar… Het Midden Oosten

Het werd weer tijd voor een vervolg op mijn ‘Vliegmetmijmeenaar‘ – serie! Dit keer vliegen we naar het Midden Oosten.
Bij de KLM werd de wereld in een aantal gebieden verdeeld, te weten: * EUR=Europa – *MEA=Middle East Asia – *FEA=Far East Asia – *NAM=North America – *SAM=South America – *AFR=..je raadt het al Africa !

Op zich waren het geen slechte vluchten naar het Midden Oosten. Ze waren alleen kort en je had maar een paar dagen vrij na de reis en het waren vaak nachtvluchten. Bijvoorbeeld dag 1 vloog je in de middag naar Dubai, daar kwam je rond middernacht aan (ongeveer 7 uur vliegen + 2 uur tijdsverschil) daarna eerst nog effe ‘chilluh’ met de crew, naar bed, toch maar de wekker zetten om het ontbijt te halen, als een zombie gaan ontbijten en vriendelijk lachen naar je collega’s (waarvan je niet zeker wist of ze bij jouw bemanning hoorde.. want er zijn meerdere bemanningen daar) daarna toch maar bij het strand of zwembad liggen (niet als het hoog zomer is want dan is het daar 45 graden..!) en wakker blijven, dus veel zwemmen!

‘s Middags ga je met een aantal collega’s wat eten en ga je richting je kamer om te proberen wat voor te slapen voor de vlucht naar huis. Maar eerst de koffer weer inpakken en alles klaar leggen voor later. Vaak lukt het wel om wat te slapen en ook hier krijg je een wake up call via de telefoon van de receptie, als het tijd is om op te staan. En ook hier heb je dan 1 uur om je gereed te maken en naar beneden te gaan. Het is dan inmiddels wel 11 uur ‘s avonds en worden wij met de bus naar het vliegveld gebracht en gaan we naar het vliegtuig. Ver na middernacht zijn de passagiers aan boord en vertrekken we richting Schiphol, alwaar wij rond 7 uur aankomen, passagiers weer vriendelijk gedag zeggen (al hielden ze je bezig tijdens de nacht…grrrr…!!) Laatste check door het vliegtuig en hoppa.. naar het bemanningscentrum…afmelden en met de bus naar mijn auto en via de A1 richting Markelooooo… waar ik rond 11 uur in mijn bed stort en 3 dagen vrij ben om mij sociaal bezig te houden, familie bezoek, huis schoonmaken, wassen/strijken/opruimen en mij voor te bereiden op de volgende vlucht!

Om maar even bij Dubai (DXB) te blijven, we vlogen natuurlijk op veel meer landen in het Midden Oosten, is deze stad toch wel het meest bijgebleven qua verandering! Toen ik in de jaren ‘80 (van de vorige eeuw 😱!!!) daar voor het eerst kwam, was het vliegveld niet veel meer dan een paar barakken!! En als je nu kijkt.. het is bijna een STAD op zichzelf met veel pracht en praal, niet te geloven! Maar ook de hele stad is zoooo veranderd, die kende ik haast niet meer terug toen ik na een lange tijd weer op DXB ging vliegen! Omdat er in het Midden Oosten zoveel geld zit, is het 1 luxer dan het andere. Vroeger gingen we gezellig knus naar een goud-markt om goedkoop goud te scoren. Tegenwoordig heb je The Dubai Mall, die zo groot is dat je een paar dagen nodig hebt om daar alles te zien! En hebben ze zelfs een schaatsbaan in deze Mall ..🤯 need I say more?!

Mijn ouders hebben een paar jaar in de Verenigde Arabische Emiraten gewoond, in Ras Al Khaimah om precies te zijn, dit was 1 van de de Emiraten, waar Dubai er ook 1 van was, zo ook Abu Dhabi, Sharjah ect.
Daarom kwam ik er ook vaak, mijn ouders kwamen mij dan ophalen in DXB en reden dan weer naar hun huis in RAK.

Ik vond het midden Oosten een mooi en zeker ook een mysterieus gebied waar nog veel te ontdekken viel en ik kwam er best wel graag. De mensen zijn er vriendelijk en behulpzaam, het eten heerlijk dus wat wilt een mens nog meer..??

Fijne Zondag,

Ernestine