Succesvol en zonovergoten SGW Markelo

Aan het einde van de middag finishte de laatste deelnemer in het cross parcours van de SGW Markelo 2022. Net als gisteren een zonovergoten dag met opnieuw 200 combinaties aan de start. De cross op de Herikerberg werd ook vandaag goed bezocht door publiek waarbij de waterbak wel als publiekstrekker de boeken in gaat. Een publiekstrekker, ongetwijfeld mede door de aanwezigheid van de cateringwagen waar vrijwilligers met koele drankjes en versnaperingen, de vraag van het publiek goed wist te beantwoorden. 

Afgelopen zaterdag reed de Markelose Jolien Lammertink al in de prijzen. Vandaag wist de Markelose Sanne Timmer met haar paard Galaxy in de klasse M Paarden beslag te leggen op een eerste plek.

Vrijwilligers zijn onmisbaar
Twee jaar was het niet mogelijk om de SGW Markelo te organiseren. Ondertussen is een nieuw bestuur gevormd voor de SGW tak van het Hippisch Centrum. Daniek Pinkert, Noreen van der Poel, Henk Ardesch, Melissa Vedders, Annida Renes, Gerhard Paalman en Marloes Haveman kijken meer dan tevreden terug op afgelopen weekend. “Ondanks de invulling van een nieuw bestuur verliep de wedstrijd met 400 deelnemers dit weekend super goed. Maar de  enorme inzet van zo’n 100 vrijwilligers is hierbij echt onmisbaar. Zonder onze sponsoren en alle vrijwilligers kunnen we een wedstrijd als deze echt niet organiseren”, vertelt Daniek Pinkert niet zonder trots. In de afgelopen maanden is er enorm veel werk verzet. Veel tijd is er geïnvesteerd in het bouwen van de hindernissen in het crossparcous op de Herikerberg. Niet alleen het wedstrijdterrein op het Hippisch Centrum aan de Potdijk maar ook de cross zag er dan ook goed afgewerkt uit. Het leverde veel positieve reacties op van de deelnemers maar ook van het publiek.

Overijsselse Kampioenschappen in Markelo
Op zaterdag 3 september 2022 staan de Overijsselse Kampioenschappen op de agenda. SGW Markelo heeft de eer om deze wedstrijd dit jaar te mogen organiseren. “Hiermee zetten we het Hippisch Centrum aan de Potdijk en de Herikerberg in het weekend van 3 en 4 september opnieuw in het teken van de SGW Markelo”, vertelt Herbert van Putten, voorzitter van de stichting Paarden- en Ponysport Markelo.

Maaike en Ilse Schottink maakten ook vandaag weer een sfeerimpressie van de SGW Markelo.