Succesvolle 1e dag SGW Markelo

Vanmorgen in alle vroegte gingen in de klasse paarden, de eerste combinaties van start op het terrein van het Hippisch Centrum aan de Potdijk met een dressuurproef. Maar liefst 203 combinaties verdeeld in verschillende rubrieken verschenen aan de start. De juryleden genoten van de proeven die werden gereden onder zonnige weersomstandigheden. Ook in het springparcours werd een spannend parcours gereden in de strakke springwei aan de Potdijk. Onder het genot van wafels, patatjes en smoothies genoot het publiek op het hoofdterrein zichtbaar van de paardensport.

De cross op de Herikerberg (die ook te bereiken is vanaf het Hippisch Centrum aan de Potdijk) maakte een spannend slot aan de paarden triathlon die SGW heet. De Markelose Jolien Lammertink wist vandaag met haar pony Jumb beslag te leggen op een 3e plek bij de B pony’s Cat DE.

Morgen volgt een tweede dag paardensport aan de Potdijk en de Herikerberg. Publiek is (gratis) welkom en zelfs bij de spectaculaire waterbak in het crossparcours is gezorgd voor een hapje en drankje. Denkt u wel aan het opletten op de fluitsignalen? Die klinken zodra er een paard aan komt.

Foto’s Daniek Pinkert, Ilse en Maaike Schottink