Bruidspaar Volkerink 65 jaar getrouwd

Vanmiddag heeft wethouder Harry Scholten een bezoek gebracht aan Marinus(91) en Annie (86) Volkerink-Wes om hen persoonlijk te feliciteren met hun briljanten huwelijksdag. Vandaag exact 65 jaar geleden stapte het bruidspaar in het huwelijksbootje. Marinus is geboren in Holten en Annie is geboren in Ambt Delden maar heeft ook lang in Goor gewoond. Voor hun huwelijksdag hadden ze al vijf jaar verkering en in die periode al veel mooie reizen gemaakt. “Mijn vader zei altijd: ‘Als je iets graag wilt moet je er nu van genieten. Straks zijn er wel weer andere dingen, die je bezig houden’ en dat is wel gebleken”, vertelt Annie.

Op de Weldammerboerderij prijkt de ‘hoesnaam’ Ripperda. “We wonen hier al 60 jaar. De woning werd voor mijn schoonouders te groot waardoor we er uiteindelijk bij in zijn getrokken”, vertelt Marinus. De vader van Annie was werkzaam op Landgoed Weldam. Eerst als tuinhulp, maar later werd hij de vaste chauffeur van de graaf en gravin van het Weldam. Marinus is 35 jaar werkzaam geweest als elektricien bij van Bruggen in Holten. Ook op Kasteel Weldam heeft hij heel wat klusjes voor zijn rekening genomen. “Ik ken de weg in het kasteel op mijn duimpje. Heb er naast mijn baan, ook veel tijd doorgebracht”, vertelt Marinus.

Annie laat oude foto’s zien van hun trouwdag. In een stralende witte jurk en Marinus in een prachtig kostuum trouwde het stel op 11 mei 1957. Al 70 jaar delen ze lief en leed met elkaar. “Veel heb ik niet in te brengen hoor”, lacht Marinus waarna hij snel aanvult “met af en toe een beetje kibbelen houdt je het langer vol”. Annie vertelt lachend: “We hebben ook zulke verschillende karakters. Marinus heeft nog zoveel drift in zich. Ik vind het nog wel een keer goed”. “Wat gebeuren moet doe ik graag direct, want klaar is tenminste klaar”, zegt Marinus.

Naast de boerderij ligt nog een mooi stukje grond. Vroeger was het moestuin maar zowel Marinus als Annie gaven er niet veel om. Er hebben al geitjes gelopen en nu houdt Marinus nog een paar legkippen en ganzen. Trots is Marinus op zijn langdurige lidmaatschap van de Markelose Motorclub ‘Ons Genoegen’. In 2020 werd hij gehuldigd voor zijn 50-jarig lidmaatschap. Annie haakt graag en heeft al heel wat knotten wol verwerkt tot onder andere kleedjes, spreien en kussens. Samen genieten ze van het mooie plekje waar ze met een beetje hulp, toch zelfstandig wonen aan de Diepenheimseweg in Markelo. Annie: “Hoe gewoner dat je doet, hoe beter dat het gaat”.