Spectaculaire Noabertocht -update: foto’s toegevoegd-

De editie van de jaarlijkse Noabertocht die afwisselend door de verschillende mountainbikegroepen in Markelo wordt georganiseerd, gaat dit jaar de boeken in als spectaculair! Wie denkt dat er door de Markelose MTB-ers alleen maar gefietst wordt over modderige zandpaden, komt goed op de koffie. “Elke organiserende club probeert natuurlijk elk jaar iets bijzonders op te nemen in de route. De deelnemers zijn vanmiddag na de ontvangst bij Herberg De Pot verdeeld in 7 groepen en op de MTB gestapt richting Openluchttheater de Kösterskoele”, vertelt Bert Greven. Wat volgde was een bijzondere route van 25 of 40 kilometer, langs en door bijzondere locaties. Een tocht waarbij de glimlach op de gezichten van de deelnemers, alleen maar groter werd. Deelnemers fietsten in de lentezon maar ook in regen- en hagelbuien.

De tocht verliep deels over gedeelten van de bestaande MTB route in Markelo maar ‘Clubje henig an!’; de organiserende partij van dit jaar had ook een paar prachtige locaties aan hun route toegevoegd om de behendigheid van de deelnemers te trainen. Zo werd er aan het begin van de route al dwars door de Kosterskoele gefietst. Bij Dieka liep de route door de Koepel en de Crossway wat hier en daar zelfs een dansje opleverde bij de deelnemers. Na een korte stop in de loods van Betonboor- & Zaagbedrijf Tempelman werd de route vervolgd richting De Kroon. Ook hier werd de behendigheid getest want de route liep niet langs maar door De Kroon. Vervolgens werd afgekoerst op de Martinuskerk. Een rondje door de Martinuskerk om het Goede doel te steunen. Dat leverde hier en daar toch ietwat verschrikte gezichten op of het echt wel de bedoeling is door de kerk te fietsen. Eenmaal binnen stond de glimlach weer van oor tot oor en leverde ook deze bijzonder locatie veel positieve reacties op. De organisatie wist de kerk overigens binnen no-time weer in zijn originele staat terug te brengen zodat morgenvroeg bij de kerkdienst het lijkt alsof er niets  gebeurd is.

Ter hoogte van de Mariakapel werden de deelnemers getrakteerd op bitterballen, waarna nog een paar kilometer volgde over modderige paden. Uiteindelijk kwamen de 80 deelnemers modderig, moe, voldaan én een ervaring rijker aan op het finishpunt in de Kosterskoele. De organisatie had intussen de Koele omgetoverd in een sfeervolle ambiance waar ongetwijfeld nog lang nagepraat wordt met elkaar tijdens de afterparty. Een meer dan spectaculaire Noabertocht. Voor de volgende organisatie wordt het ongetwijfeld een mooi uitdaging om deze editie te evenaren.

Het onderstaande album is een uitgebreid fotoverslag aan de Noabertocht 2022 met dank aan Marian Waanders en Arjen Keppels. Klik op het album om alle foto’s te bekijken.