Eerste Dakaretappes zitten er op voor Wevers Sport

Het Markelose Wevers Sport is ook dit jaar weer te vinden in de Dakar-rally. Dit jaar is het team afgereisd naar Saudi-Arabië om daar technische ondersteuning te bieden aan het Puma Energy Rally Team. Dit team doet zowel mee bij de auto’s als bij de trucks. Achter het stuur van de Borgward BX7 Evo zit Andrea Lafarja uit Paraguey, achter het stuur van de MAN TGA Pato Silva. Beide coureurs worden ondersteund door een team met een aantal Markeloërs. Hans Tjoink is zelfs overgevlogen vanuit Markelo om de servicetruck te besturen. Ondanks wat tegenvallende eerste etappe gisteren bij de auto’s, kwam Lafarja vandaag eerder met de Borgward het bivak binnen. “We zitten nog in de race. We hebben ook nog een racetruck en die is net terug,” aldus Erik Wevers gisteravond.