Weer reconstructie Grotestraat

Werkzaamheden Grotestraat 1955

Vanaf vandaag gaat de Grotestraat een half jaar op de schop. Medewerkers van de Stichting Heemkunde Markelo zijn het archief ingedoken voor foto’s van eerdere reconstructies van de Grotestraat. Zo werd in 1955 de weg verbeterd nabij de toenmalige melkfabriek. Deze fabriek werd later zelfs gesloopt om de Grotestraat te verbreden. Hetzelfde lot onderging Café Wissink en erve Eungs. Dit was nodig omdat tot 1973 de E8/A1 door de dorpskern van Markelo liep. Nadat de nieuwe autosnelweg A1 in gebruik werd genomen volgden in 1982 vele discussies om de Grotestraat aan te passen.

In 1991 werden er vluchtheuvels/middengeleiders geplaatst waar het verkeer al slingerend door heen moest, welke jaren later weer verwijderd werden bij herbestrating van de Grotestraat. Inmiddels zijn inzichten weer gewijzigd en moet het centrum voetgangersvriendelijk worden, waarbij tevens het riool en leidingen worden vervangen.

Reconstructie Grotestraat 1991: