Grotestraat half jaar op slot voor verkeer

Vanaf maandag 15 november 2021 tot en met begin mei 2022 is er geen doorgaand verkeer mogelijk in de Grotestraat. Aannemer Twentse Weg en Waterbouw start vanaf 15 november met de werkzaamheden voor de herinrichting van de ‘Huiskamer van Markelo’. De Grotestraat tussen Het Beaufort en de kruising met de Bergweg/Taets van Amerongenstraat gaat op de schop waarbij er volgens de aannemer een samenhangend dorpshart zal ontstaan. Het gedeelte van de Grotestraat dat onderhanden wordt genomen krijgt een nieuwe uitstraling met bestrating en meubilair. Ook wordt de openbare verlichting vernieuwd en wordt er een nieuw hemelwaterriool aangelegd, waardoor er een gescheiden rioolstelsel ontstaat.

De werkzaamheden worden door de aannemer in fasen uitgevoerd om de overlast voor omwonenden, winkeliers en bedrijven zoveel mogelijk te beperken. Woningen, winkels en bedrijven in de Grotestraat blijven bereikbaar voor fietsers te voet, voetgangers, rolstoelen en rollators. “Samen met de gemeente doen we er alles aan om de hinder zoveel mogelijk te beperken. Voor start van de werkzaamheden wordt er een inloopavond georganiseerd, de datum hiervan volgt nog. Omwonenden, winkels en bedrijven worden op de hoogte gebracht via bewonersbrieven”, aldus communicatieadviseur Esther Denneboom van Twentse Weg en Waterbouw.

Doorgaand verkeer in de Grotestraat zal vanaf 15 november worden omgeleid. Zo zal het verkeer op de A1 worden omgeleid via Goor of Laren/Lochem. Verkeer komende vanuit de Holterweg zal worden omgeleid via de Leusmansweg, Postweg en Rijssenseweg. Verkeer komende vanuit de Stationsweg zal worden omgeleid via de Koenderinkweg, Roosdomsweg, Traasweg, Langeweg en Larenseweg.