SC Markelo uitgebekerd

Voorafgaand aan de bekerwedstrijd thuis tegen ABS uit Bathmen was er voor beide ploegen niet veel meer te halen in het bekertoernooi waarin Witkampers al een gat van 4 punten op nummer 2 Raalte had. Toch leek Sportclub Markelo erop gebrand om de wedstrijd aan de Endemansdijk tegen de derdeklasser uit Bathmen naar zich toe te willen halen. De zwartwitten speelden een goede eerste helft waarin veel kansen werden gecreëerd. Ondanks dat ABS op 0-1 voorsprong kwam wisten René Kuijpers en Miguel Schippers de stand voor rust om te buigen naar 2-1. De wedstrijd eindigde uiteindelijk in een voor Sportclub Markelo onnodig 3-3 gelijkspel.

Na rust was Sportclub Markelo namelijk ook lang de betere ploeg. Toch wist ABS terug te komen naar 2-2. Tien minuten voor tijd kreeg ABS rood. Hierna wist Mickey Slotman het net te vinden, waarmee Sportclub Markelo op een 3-2 voorsprong kwam. De zwartwitten speelden in laatste deel van de wedstrijd opportunistisch. Kort voor tijd kwam er voor de thuisploeg een waarschuwing met een bal op de paal en even later was het zelfs raak, waarmee de eindstand op 3-3 kwam. De teamleiding hoopt dat de wedstrijd van vandaag een wijze les zal zijn voor de competitie. De competitie start voor Sportclub Markelo volgende week zondag om 14.00 uur start met een thuiswedstrijd tegen SP Rekken.